Världens godaste Rawchokladtårta

IMG_4312

 

Ja den kanske inte ser så mycket ut för världen, men det är den, det LOVAR jag. Jag älskar RAWfood och tänket kring att baka så mycket det går utan vitt socker och mjöl. Inte alltid förstås, men när det går. Det är inte mycket som slår en klassiks kanelbulle, men ibland så tycker jag faktiskt att lite nyttigare bakverk smakar minst lika bra. I allafall, här kommer receptet på en underbar chokladdröm för er som precis som jag älskar choklad.

Botten:

3 1/2 dl mandelmjöl

2 dl torkade aprikoser

1 dl riven kokos

2 tsk vaniljextrakt

Fyllning:

2 dl kokosolja

4 dl cashewnötter

2 dl lönnsirap

2 dl vatten

1 msk vaniljextrakt

1 nypa havssalt

2 dl rå kakao ( jag valde reneé voltaires)

How to do it:

Mixa alla ingredienserna i en matmixer. Smörj en springform med kokosolja och täck hela botten med den mixade ”smeten”

Smält kokosoljan så den blir flytande ( den får inte koka). Mixa ihop alla övriga ingredienser till fyllningen men vänta med att hälla i kakaon tills du fått en jämn och fin smet. Då kör du i den några mixervarv.

Häll sen fyllningen över botten och kör in den i frysen. Min stod ca 4 timmar vilket räckte men du kan gott göra den klar redan kvällen innan. Ta fram den ca 30-40 minuter innan den ska serveras. Jag garnerade min med egenplockade blåbär och kokos.

Enjoy!

Receptet är inspirerat av Emelie Holm.

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!