Blå blom

_DSC1266 (2)

 

Häromdagen packade jag upp ett paket från min mamma med den här underbara kaffeservisen. Blå Blom från Rörstrand och Gustavsbergs porslinsfabrik. Servisen producerades förstagången 1874 och fortsatte tillverkas ända till december 2006 då produktionen lades ned helt.

_DSC1269 (1)

 

I vår familj, eller snarare min mammas har servisen funnits så länge jag kan minnas. Jag älskade när min mormor dukade med de här kopparna som liten, kanske mest för att det alltid serverades bullar då. Nu har jag och min syster fått varsin del av servisen av mamma och jag älskar att historien med ”blå blom” går vidare i min egen familj.

Har ni någon servis ni håller extra kär hemma?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Allt blått och vitt funkar för mig i princip. Har alltid gjort det och inte för att min kökshylla råkar vara jeeekligt trendig just nu 😉
  Jag gillar Rörstrand, det mesta från dom. Sen gillar jag allt udda jag kan komma åt på antiken eller loppis också.

  ha en underbar helg fina du!

  KRAM

  Emma 2015-10-02 21:31:58 http://ambivalenthome.myshowroom.se
  Svara
 • Tack än en gång för din härliga blogg, jag älskar den!
  Och vilket fint hem ni fick besöka hos familjen Andersson på Östermalm, vilka detaljer!
  Ha en fin helg,
  Vänligen, Karin

  Karin 2015-10-02 18:22:40
  Svara
 • Å ja! Känner igen känslan att få ärva något som man tycker är så fint och samtidigt tar tillbaka en till sin barndom. Ännu mer speciellt blir det när man får duka fint och visa sina gäster!
  Du har inga IPhone mix att bjuda på snart?

  Karin 2015-10-02 18:08:34
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!