Mitt Inredningsliv-Sofi Fahrman

Nu är det dags för en ny rubrik i Bloggen. ”Mitt Inredningsliv” Vi kommer att få följa med hem till en spännande person som inspirerar. Vi bjuds på Snapshots från vinklar och vrår vi inte tidigare sätt och får svaren på ett gäng snabba inredningsrelaterade frågor. Först ut är min kära vän Sofi Fahrman, min ständiga inspirationskälla,energiboost och bollplank. Häng med hem till hennes fantastiska hem i Södra Frankrike som hon delar med mannen Nick och deras lilla trollunge Lily.

DSC1101

 

DSC1483

 

 Så här såg det ut i mitt första egna hem?

Som om det stod Martin Timell på dörren. Allt var hemmafixat. Och sedan ska det tilläggas att jag inte har något tålamod. Hemmafixat och halvfixat, helt enkelt. Att glömma bort att tejpa taket innan man målar väggarna blå eller sätta upp mosaik (något jag läste mig till hur man gör på nätet) i köket samma kväll som man skulle ha gäster var inga undantag.

Nu har jag hittat min inredningsstil som är

…helt beroende på vart hemmet ligger. Jag hade en stil i NY (modern), en helt annan i Verbier (hög mysfaktor) och en tredje i vårt sommarhus, som ni ser på bild. Så för att svara på frågan så har jag nog inte hittat min stil. Den är under ständig utveckling. Och blir ofta miljöpåverkad.

DSC_1660

Jag älskar Roberto Dustecos ”The wild Horses of Sable Island”. Läs på om deras spännande story, låt dig förföras av vackra hästbilder och besök hans galleri på Grand St nästa gång du är i NY. Boken pryder just nu min öppna spis, då ser jag den från flera ställen i huset.

Det finaste jag äger hemma är

Kan man säga att man äger ett barn? Home is where my heart is. Och det blir jag ständigt påmind om eftersom vi väldigt ofta är på resande fot.

DSC_1678

I Lilys rum har vi valt att måla en rosa färg från Farrow and Ball i nyansen ”Calamine”. Det ger ett skönt lugn till hennes rum och passar finfint med den heltäckande mattan i naturfärg som ligger på golvet. Inne hos henne hittar ni också  min gamla jeansjacka på en rosettkrok från Svenskt Tenn och en tavla från vårt favoritställe på stranden. Utöver pirater och dinosaurier är faktiskt gitarren hennes favorit i rummet.

Något som inte kommer innanför min tröskel är

Gäster som inte kan bjuda på sig själva. I sommarhuset står dörren öppen för energiinjektioner och vänner som får mig att må bra.

DSC8660

 

När jag fick frågan om vad som är vårt bästa köp till hemmet så blev svaret solklart vår spis och ugn. Vi lagar massor med mat tillsammans och den ger matglädje både till oss och för alla gäster som hänger under vårt tak.

DSC8071

sofi1

sofi4

sofi2

Mitt bästa tips för en qvickfix i hemmet är

Här skulle nog alla andra bloggare svara blommor, ”fredagsbuketten!” men jag har typ svarta fingrar. Så jag bjuder på en annan doft i form av vackra och väldoftande ljus. Du hittar flera från  Fornasetti på mina hyllor och bord.

Min största inspirationskälla är

Restaurang- och hotellmiljöer. Jag registrerar och gör rekordmånga mental notes när jag befinner mig på mina resor. I inredningsvärlden kan jag ibland känna att många sneglar för mycket på varandra.  Alla köper samma ”Daggvas”, målar hemmet i samma kulörer, laddar upp med mässingsdetaljer och drömmer om en soffa i sammet. Lätt hänt, men det är ju så himla kul när folk skapar sin egen stil.

DSC_1674

DSC_1675

DSC_1669

His and hers. Eller faktiskt både och. I hallen hittar du allt som du kan tänkas behöva när du lämnar huset. Ett fiskespö, en hatt, en stråväska och såklart ett härligt magasin att ta med till stranden.

Mitt nästa köp till hemmet är

Mattor. Jag läste någonstans att ”mattor är den nya fondväggen” och jag måste hålla med. Färg och form på golvet skapar hemtrevlighet på bästa sätt.

DSC_1676

 

Vi sparade en del originaldetaljer innan vi rev allt invändigt och startade den stora renoveringen.Det var viktigt att bevara lite av husets själ, även om det mesta var i ett stort behov av uppfräschning. Här ser du vad vi håller oss i när vi går upp för trappan till övervåningen.

DSC_1687

I min garderob hänger väskorna på ett gäng gamla krokar. Här råder ordning & reda. 

Mina favoriter på instagram är

Jag älskar att få skratta mellan avokadomackor och Chanelväskor så @thefatjewish är en favorit.

Mina tre bästa inredningsbutiker i världen är

The Apartment by The line har ett koncept, en fingertoppskänsla och ett tänk som jag älskar. Jag blir alltid sugen på en möbel, bok eller badkar när jag kliver in här. Jag gläds över nyheten att dom även slagit upp portarna i LA.

I Stockholm blir det alltid ett besök på Svenskt Tenn. När jag får hemlängtan kan jag alltid kolla på inredningsdetaljer i mitt hem som kommer därifrån.  Sista tipset får bli en möbelmarknad Le Jas des Robert utanför St Tropez. Jag gillar att fynda udda prylar. Ett par gamla vattenskidor eller en koffert som får bli magasinsbord i sommarhuset. 

DSC_1662

I vårt gästbadrum  hittar du halvkaklade väggar med en tapet från Svenskt Tenn. En ansiktsspegel i bambu och en av mina favoriter, kroppsolja från  Coqui Coqui i Tulum. Vårt hem är fyllt med minnen från ställen som betyder något extra för oss.

DSC_1692

Gungan som vi hängt upp på uteplatsen blev en fullträff. Det är ofta det första stället våra gäster slår sig ned på och alla barn som kommer på besök älskar den. För mig har det kommit att bli en riktig favoritplats, här hänger jag gärna och hämtar andan mellan varven.

Det här har jag på gång just nu

Just nu är jag aktuell med min nya Bok. Ready for takeoff . Fullmatad med ställen och recept jag samlat på mig under åren. Sanna, du kommer att älska receptet på Lobster rolls och mina Paris tips, det vet jag!

sofi3

Sofi, Stort TACK för att vi fick kika in hos er. Vilken dröm!

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Rolig kategori. Och härligt hem att titta in i. Inte mainstream utan personligt. Hoppas du får möjlighet att titta in i hemmet i Verbier också så småningom.

    Jill 2015-10-19 09:59:52
    Svara
  • Tummarna upp för den här pärmen, superkul!

    Minna 2015-10-18 23:29:10 http://minnatannerfalk.com/
    Svara
  • Nästa sommar blir det repris!

    Sofi Fahrman 2015-10-18 15:53:25
    Svara
  • Uppskattade verkligen det här inlägget Sanna! Kul med bilder som inte är så styleade utan bara en inblick i någons hem!

    Isabella 2015-10-17 16:59:04
    Svara
  • Hej!
    Vilken rolig ide/ rubrik! Som jag har skrivit tidigare tycker jag så mycket om din blogg för du hittar en härlig mix mellan småbarnslivet, vardagslyx, inredning där du blandar nytt och gammalt. Och precis som din vän Sofi säger sneglar mycket i inredningsvärlden åt samma stil. Kul att se, och få bli inspirerad av hem där ägarna formar sin egen stil.

    Ha en fin helg!

    Vänligen,
    Karin

    Karin 2015-10-17 13:01:50
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!