Mitt Inredningsliv-Elin Ryer- Used-a-porter

Elin Ryer såg en lucka i secondhand marknaden, det behövdes en plats på nätet som skulle underlätta för privatpersoner att snabbt och lätt sälja sina kläder och accessoarer. Idéen till Used-A-Porter föddes. Sidan är en marknadsplats för försäljning av vintage och secondhand på nätet. Elin Ryer arbetar som VD i bolaget och Used-A-Porter har snabbt blivit en succé, vi hittar bland annat många garderober fyllda med plagg från Stockholms modeelit!

Men alla är välkomna att öppna sin egen shop, det finns något för alla, gammal som ung. I dag säljer även många kända svenska varumärken sina provkollektioner till bra priser på Used-A-Porter. Att Elin Ryer har en bakgrund i inredningsbranschen och ett brinnande intresse för inredning syns tydligt i familjen Ryers vackra lägenhet i Stockholm.

elinryer5

 

Hemma hos Elin gäller en in en ut principen i hennes garderob. Hennes godbitar åker självklart upp i hennes shop på Used-A-Porter och får snabbt en ny lycklig ägare. I Elins garderob ligger en mjuk heltäckande matta från Happy Homes. Elin har själv ritat garderoben och låtit den platsbyggas  av Möbelsnickarna Stockholm. Stolarna är köpta på Åhléns och lamporna i fönstret kommer från inredningsbutiken Oscar & Clothilde.

Så såg det ut i mitt första egna hem..

Det var så väldigt vitt och ljusgrått i min första lägenhet. Jag blandade inte upp med några andra härliga färger, utan allt från köksluckor, väggfärg, handdukar och lakan gick i vitt eller grått. Kanske inte så spännande kan jag känna idag. Men då älskade jag det.

Nu har jag hittat min inredningsstil som är

I dag blandar jag gärna gammalt med nytt. Modernt med antika möbler, ärvda ting och gärna några loppisfynd. Det är betydligt mer färg i mitt hem idag och jag går loss på väggfärg och tapeter i nästan alla rum. Min favorit är vasstapeter, gillar dess struktur och tycker att de ger liv till hemmet.

elinryer2

 

 

Jag älskar böcker, och köper mängder med inspirerande mode och konstböcker som gärna får ligga framme. Många har följt med mig hem från resor och hemma hos oss hittar ni alltid färska snittblommor. Färska blommor och ljus ger både en underbar doft och liv till hemmet. Tavlan på bilden är Lara Bofill och jag har köpt den på Affordable Art Fair. Jag besöker den mässan varje år.

Det finaste jag äger hemma är

Jag håller de ting och möbler som är ärvda från min mans och mina förfäder extra kärt. De bär ju på en historia som känns underbar att få föra vidare. Som till exempel en pall som vi har i köket, barnen står ofta på den när de hjälper mig att laga mat och baka. Det är min farfar som byggt den och hans bror Sune som målat den. Det känns kul att tänka på att en en dag går vidare till mina barn. Från min mormor har jag ärvt keramikburkar som jag har i köket med kryddor, socker och mjöl i. De ligger mig varmt om hjärtat och jag blir glad varje gång jag ser dem. Från min svärmor ärver vi silver som gått i hennes släkt. Hon låter gravera dem och ger dem till oss vid utvalda tillfällen. Det är jättekul att de bär på en del av min mans historia.

elinryer4

 

 

När vi flyttade in i lägenheten rev vi det gamla köket och jag ritade upp ett nytt. Tillsammans med Möbelsnickarna Stockholm blev det verklighet och här spenderar vi mycket tid. Jag har valt att ha alla köksmaskiner framme, för vi använder faktiskt alla nästan dagligen. Lamporna är Michael Anastassiades i mässing som jag köpt via Svenskt Tenn. Tavlorna på väggen är signerade Terry O´Neil och vi har köpt dem i Cannes.

elinryer11

 

På marmorbänken står ”Daggvasen” från Svenskt Tenn och mattan under bordet kommer från Knut mattor på Östermalm. Bordet och stolarna har vi köpt på Slettvoll och de bjuder verkligen in till en lång middag. Stolarna är väldigt sköna.

Vad kommer inte innanför er tröskel

Där måste jag nog svara en Fatboy eller sackosäck. De må vara hur sköna som helst men vackra är de inte.

elinryer1

 

elinryer10

 

 

 

Bokhyllan är platsbyggd och ritad av mig. Den slukar en hel del av sånt som jag gillar. Bland annat fyller jag ständigt på med nya bilder på familjen och vänner. På den öppna spisen står ljusstaken ”Tre kulor ” av Sigurd Persson från Svenskt Tenn. Vi fick dem av mina tärnor när vi gifte oss och jag älskar dem. Fåtöljen och fotpallen är köpt hos Furniturebox och sisalmattan är måttbeställd via Walles & Walles.

Min största inspiration när det kommer till inredning är

Jag plöjer allt som har med inredning och Aerin Lauder att göra. Har ni inte koll på henne så googla genast. Hn bjuder alltid på så mysiga, glada och harmoniska inredningar och bilder. Jag älskar trädgårdar och är så glad att vi blivit med sommarställe där jag kan gå loss i det gröna. Det ger mig inspiration till hemmet och även vackra tyger och färger går jag igång på. När det gäller livet i stort hämtar jag mycket inspiration och kraft från min familj, att vi har hälsan och får satsa på det vi tycker är kul och har möjligheten att driva egna projekt. Jag har många starka kvinnor runtomkring mig och vi pushar och stöttar varandra. Jag älskar att inspireras av mina vänner.

elinryer3

 

I vårt vardagsrum hänger vita sidengardiner från Svenskt tenns inredningsaltelje och i den stora soffan från Mio hänger vi gärna hela familjen. På soffbordet från Walles & Walles står en vas med färska blommor tillsammans med några favoritböcker och ett fat från Fornasetti. Bilden på väggen har jag köpt i USA och låtit rama in men ni kan också hitta den hos Moderna Museét i Stockholm. Den blir en skön färgklick i rummet.

elinryer7

 

I ett av barnrummen har jag satt upp en lekfull tapet från Jules & julies. I taket hänger Petite Volières ”Birdlamp” som är en favorit hos mina barn. Gardinerna har jag sytt upp hos Svenskt Tenn. Det finns så otroligt mycket vackra tyger att välja mellan där.

Mitt nästa köp till hemmet blir…

Det blir en ny matta, jag älskar stora mattor som täcker större delen av golvet och jag har spanat in en ny favorit hos Svenska mattmärket Layered.

Mina tre bästa inredningsbutiker i världen är…

Slettvoll i Stockholm, Rialto Living i Palma och Louise Bradley i London.

Så till sist Elin, kan du ge oss ett quickfix till hemmet?

Ja alltså det får nog bli att fylla soffan med nya kuddar. Det kan verkligen förändra ett rum. Testa vet jag!

Stort Tack Elin för att vi fick kika in i ditt och familjens vackra hem.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Sanna,

  Otroligt fin lägenhet! vet du vad det är för väggfärg som Elin har i kök och vardagsrum?

  Trevlig helg!

  Charlotta 2015-11-27 22:36:18
  Svara
 • Hej! Vart är ditt fina sideboard från som du nyss lagt ut på IG? Den med marmor. 🙂

  Ha en fin dag!

  Sandra 2015-11-12 14:20:14
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!