Mitt Inredningsliv-Swedish Rags

Den här veckan får vi kika in hos grundarna till Swedish Rags. Sofia Carlson och Lotta Ågerup lärde känna varandra när de gjorde inspelningar för Ica, Lotta som kreatör på reklambyrån King och Sofia som Kommunikationsansvarig på Ica. Mellan tagningarna pratade de närmast maniskt om inredning och på den vägen föddes drömmen om att skapa egen långsiktig och hållbar design. Swedish Rags gör trasmattor i moduler av överblivet material från t-shirt produktion. Modulerna sys ihop till mattor och kuddar efter varje individs personliga önskemål. Klassiskt hantverk med oändliga möjligheter vad det gäller längd och bredd. Jag ser verkligen fram emot att se mer från den här sköna duon.

Sofia&Lotta

misty_ocean_mail

Så här såg det ut i vårt första egna hem

Vi bor ju inte tillsammans så vårt första gemensamma hem måste ju vara Sofias källare, som går under namnet Centrallagret, där vi har våra produkter. För att vara en källare är den ovanligt lyxig med dubbla nationalromantiska dörrar, generösa ytor och mycket ljusinsläpp. Hit kommer våra käraste sömmerskor och jobbar tillsammans med oss och här har vi skrattat, svurit och gråtit lite. Men mest skrattat, och spelat pingis! Ja det vill säga när pingisbordet inte är fullt med mattor som ska levereras förstås.

källardörr

 

På bilden ser vi Sofias stora härliga källardörr. För dagen barrikerad med Luddes ( Sofias sons) cykel.

 

symaskin

 

Den är både gammal och grå vår kära Dürkopp. Ja en riktig Trontjänare som bara kan göra en sak, sicksacksöm. Men det gör den förbaskat bra!

 Nu har vi hittat vår inredningsstil som är

Oj svårt val. Vi älskar alla stilar när de gjorda med genuinitet och stark personlighet. För oss finns inga rätt och fel, det finns bara bra och mindre bra kombinationer. Att säga att t ex en färg är ful och en annan fin känns befängt när färg är helt beroende av var, på vad och tillsammans med vad den exponeras. Vi ärlkar verkligen naturfärger båda två, Sand är en underbar färg som skapar en lyxig värme och binder ihop trä och skinn på ett snyggt sätt. Något som de flesta har i sina hem.

kizz_tavla

 

Det underbara fotografiet på Kizz av fotograf John Scarisbric hade vi med på vår förra fotografering. Det är bara ett lån, men vi hoppas att han ska glömma bort det.. ha ha..Vi gillar bilden starkt.

Något som inte kommer innanför våra trösklar är

Mattor eller textilier i syntet eller plast. Det ger oss rysningar.

Det finaste vi äger hemma är

Något förväntat kanske så säger vi såklart våra mattor. Vi är ju trogna vår egna produkt och har båda faktiskt våra egna mattor i nästan alla rum hemma.  Man kanske kan tro att det blir aningen hysteriskt med samma typ av matta överallt?.  Men tvärtom så känns det faktiskt väldigt lugnt och harmoniskt. Våra mattorna ger värme till rummen och hantverket ger en känsla av omtanke och personlighet.

kuddar

 

Det finaste vi har hemma på riktigt är ju självklart våra barn. Dock gillar vi dem extra mycket i kombination med våra kuddar 🙂

säng

 

Vi tycker inte man kan ha för många kuddar så av mattorna har vi tagit fram matchande kuddar som gör sig lika fint på sängen som i soffan. Här gillar vi kontrasten mellan stenbordet, den stoppade sänggaveln och våra kuddar.

Vad är ert bästa quick fix för hemmet?

Det får ju bli att köpa en stor matta.. ha ha .. nä men faktum är att svenskar ofta har en tendens att köpa för små mattor. Ös på och köp stora mattor, det ger en lyxig och ombonad känsla och binder ihop inredningen i rummet på ett snyggt sätt. Textilier överhuvudtaget ger en varmare känsla till hemmet och gör ju väldigt mycket för akustiken. Ett annat tips är att flytta om saker i rummet, bygg nya stilleben. Helt plötsligt får både rummet och sakerna ett helt nytt uttryck. Kanske får den där onödiga saken du spontanköpt ett samband och hittar sin plats.

kanin

 

Kaninen på bilden har Lottas dotter Beata gjort på dagis. Den har fått en självklar plats mitt i finrummet tillsammans med Lottas hemmagjorda tavla på väggen.

stilleben

 

På byrån i vardagsrummet står ett axplock av minnen från resor, auktionsfynd, arvegods och en och annan present från en kär vän. När du samlar saker i grupp och låter dina favoriter stå framme bygger du inte bara vackra stilleben utan du gör dessutom hemmet till just ditt.

Våra nästa köp till hemmet är

Vi hoppas båda på att hitta något oemotståndligt, kanske gör vi det på vår  nästa resa. Kärlek vid första ögonkastet är det vi är ute efter. Inget velande och nervöst jämförande om vad som är inne eller ute.Vi kör på vår magkänsla. När det kommer till lampor kan vi inte få för många. För det första är det helt nödvändigt i det här landet att ha bra belysning och med bra belysning menar vi vacker belysning från flera olika ljuskällor. Att ljuskällorna dessutom är små konstverk i sig gör ju inta saken sämre.

snäcka

 

Snäckan på bilden kommer direkt från en fiskare på Jamaica. Efter att han dragit ut den gigantiska slemmiga musslan fick en glad tjej ”skräpet” som nu pryder byrån i sovrummet.

Våra favoriter på instagram är 

Vi ger er en stor favorit och det är @1stdibs. Här hittar ni reportage och inredning som är på riktigt. Det är det här vi drömmer om, inredning som höjer sig över alla trender och pekfingrar med tidlöshet och genuinitet.

Våra tre bästa inredningsbutiker i världen är

Antikmarknaden på Blomstertorget i Nice. Vi har hittat fantastiska saker här, framförallt lampor. Sist jag var i Nice blev jag golvad av ett gäng galet fina lampor som stod och glänste i solen. Jag var förstås helt övertygad om att de skulle vara långt ifrån min prisnivå men det slutade med att inte en, inte två utan TRE lampor packades ner i lådor och fick åka med sin nya mamma hem till Stockholm. Det var kärlek det, säger Lotta.

lampa

 

Som sagt lampor kan vi inte få nog av. Frågar ni oss är det alltid värt mödan att släpa hem skar man förälskat sig i. Den här Lampan kom med hem från en resa, så den ger både ljus och härliga minnen. 

Sen har vi Modernity Stockholm som drivs av Andrew och Isaac. Det är långt ifrån bara en Stockholmsföreteelse. De säljer sina moderna antikviteter över hela världen och minglar på coctailpartyn i New York och London med celebriteter som Julianne Moore och Kate Blanchett. Vilken ynnest för oss att ha detta, dessutom otroligt trevliga, par på hemmaplan.

modernity

 

Här är en bid från vår senaste fotografering som gjordes just på  Modernitys lager i Västra Stallet på Östermalm i Stockholm. Vi var som barn i en godisbutik när vi fick gå loss bland alla underbar saker. Tack Andrew och Isaac. Fotograf  Tomas Monka och stylist Cattis Aronsson

Vår tredje favorit är Eleish van Breems, som nu dessutom är vår nya återförsäljare i USA. Vännerna Rhonda och Eleish är välkända i inredningskretsar i USA. De har jobbat med och skrivit böcker om skandinavisk design sedan 1998 och driver en fantastisk butik i Connecticut med tillhörande webshop. Vi längtar efter att besöka den live.

eleish

Vi har från allra första början sett att Swedish Rags kan vara intressant för den amerikanska marknaden och det ska bli så spännande att se vad vi lyckas åstadkomma i det förlovade landet. Nu finns vi i butiken på bild och det känns såklart fantastiskt kul.

Det här har vi på gång just nu

Ja förutom att jobba på som galningar på alla fronter så lanserar vi mattor i mörkare toner och med enfärgade moduler. Det ska bli så kul att få visa våra nya färger och stor rutiga mattor där vi kombinerar de enfärgade modulerna. De är helt underbara om vi får säga det själva!

tag

 

De slagna kanterna på våra mattor sys för hand med en står nål till en vacker fläta. Vår label/ tag är såklart i vår favorit naturfärgat skinn.

 Stort Tack Sofia och Lotta för att vi fick ta del av er värld.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!