Haymarket by Scandic

 

Fasad

Häromdagen fick jag en privat visning av det nya hotellet Haymarket by Scandic som öppnar till våren i gamla PUB-huset på Hötorget.

Iklädd hjälm, rejäla skor och gul väst guidades jag runt i byggnaden. Vilket ställe, PUB-huset är enormt. Det var så kul att se hur bygget växer fram och jag fick också ta del av varuhusets historia. PUB-huset är ett av Stockholms äldsta varuhus och en hel del är bevarat i det nya hotellet.

Till slut kom vi fram till ett av rummen, ja en av sviterna som gjorts klart för visning. ( resten var verkligen ”under konstruktion” kan man säga). Här kommer ett gäng bilder från det rummet.

Haymarket soffa

 

Haymarket detalj

 

Haymarket sminkbord

För inredningen står designbyrån Koncept. Man har valt att arbeta med marmor som återkommande inslag. I det här rummet ser vi svart marmor på bänkar och bord men i entrén kommer det att synas en hel del Carrera marmor.

Haymarket Säng

Mycket av inredningen, textilier och tapeter är specialgjorda och framtagna för hotellet.Tittar man noga på tapeten vid sängen så ser man att det är konturen av fasaden på Pub-huset bland solfjädrarna. Vi ser även en hel del möbler från danska Gubi som är klädda i sammet.

Haymarket dusch

Haymarket kakel

 

I badrummen ser vi mycket detaljer i rosé-guld. Alla badrum har även en fågel på väggen.

Haymarket Garderob

Haymarket detalj2

Rummet som jag fick besöka ligger i den delen av byggnaden som färdigställdes på 30-talet. Det syns tydligt på en del detaljer och som på fönstren som i detta fall vetter åt två olika håll. I den rummen som ligger i den delen av byggnaden som färdigställdes på 20-talet kommer rummen att få en lite annan prägel.

Hotellet kommer att erbjuda 405 rum,16 sviter, en gigantisk restaurang, flera barer, ett öppet hela dagen café, takterass och egen biograf.  Jag tycker att hotellet andas 20-tal och Lyx. Med mig hem fick jag Haymarkets egna doftljus och jag kan säga att det doftar underbart! Det var så himla kul att spana in det här stora hotellprojektet och jag ser fram emot öppningen.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Oj, det ser verkligen fint ut, Scandic brukar inte känna så påkostat i vanliga fall men det här ser ut att vara något utöver det vanliga!

  Inredningshjälpen/A

  Inredningshjälpen 2015-12-17 00:18:27 http://inredningshjalpen.com
  Svara
 • Jag hade hoppats på mer tyvärr med mer klassika färgskalor och snitt. Tex hur de valt hänga tavelväggen signalerar att de borde tagit hjälp av dig

  Jenny 2015-12-16 15:37:37
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!