Prinsessan Lilians svit på Grand Hotel

FullSizeRender

Jag började min morgon idag på underbara Grand Hotel. Det är verkligen en speciell känsla när man kliver in i deras lobby vare sig man ska bo över, gå på fest, ta en drink i baren, äta helgfruost eller fått lyxen att besöka deras spa. För det är allt vårt bästa spa. På bilden ser ni den privata ingången för gäster som bor i Prinsessan Lilians svit. Hela huset går att stänga av om man så önskar.

FullSizeRender

Vi tog hissen högst upp till sviten och möttes av en magisk morgon och utsikt över Stockholm.

GRAND_16_20,

 

ozq6haoxtr8quryv69io-2

FullSizeRender

FullSizeRender

FullSizeRender

FullSizeRender

FullSizeRender

FullSizeRender

FullSizeRender

 

GRAND_16_19,

 

 

Det är inredningsarkitekten Sanna Nathanson, som också inrett hotellrum vid tidigare renoveringar på Grand Hôtel, som har inrett Prinsessan Lilians svit. Prinsessan Lilians svit är med sina 330 kvadratmeter och faciliteter unik i sitt slag. I sviten inryms sällskapsrum, två sovrum, SPA-avdelning med ny träningsutrustning, privat biograf, kök och två terrasser.  Alla golv i sviten är utbytta till en parkett, förutom i sovrummen där nya handvävda heltäckningsmattor lagts in. Färgvalen går i sobra och ljusa färger som gråblå, creme och guld. Möblerna kommer från hela världen och en del av dem har specialdesignats enbart för sviten. Dessutom har konstnären Fabian Edstam skapat ett stort porträtt av Prinsessan Lilian som hänger ovanför flygeln i det största rummet. Vi fick höra att sviten som kostar 70.000 /natten är uppbokad större delen av året! Det var fantastisk kul att komma upp och se den här sviten, för det är nog både första och sista gången jag sätter min fot där:-)

GRAND_16_13,

 

Efter frukost åkte jag ned till våning tre i det  Burmanska Palatset för att ta del av de nya rummen som arkitektbyrån DAP inrett.

GRAND_16_12,

 

GRAND_16_11,

FullSizeRender

FullSizeRender

FullSizeRender

FullSizeRender

De här rummen och sviterna består av tre färgpaletter med namnen Royal, Sand och Blond. Den sobra färg- och materialpaletten är  en blandning av marmor, vit- och svartbetsat trä samt gardiner där sammet möter siden. Den har även inslag av läder, ull, linne och detaljer i mässing. Fotokonst med detaljer från klassisk Grand Hôtel-miljö finns i alla rum. Genom att måla hallen mörkt monokrom förstärks kontrasten mellan hall och rum samt skapar en illusion av att rummet öppnar upp sig och upplevs ljusare. Rummet har mjukt vita väggar och kontrasterande snickerifärg i varmgråa toner. Klassiska kristallkronor har kompletterats med moderna lampor.

c4xkuymxwlrr3e4ppvvw

kb1qac4snzaymbhxtiru

Jag älskade de här rummen, med sina mörklade entréer som skapar en kul kontrast mot det klassiska korridorerna och att man fått in alla moderna inslag i den klassiska miljön. Jag hade mer än gärna stannat här en natt bland alla fluffiga kuddar, mjuka lakan och sobra färger. Att vistas på lyxiga hotell är verkligen nått speciellt och jag är så glad att jag fick chansen att starta min onsdag här.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej,
  Jag försöker hitta lampan som hänger i sovrummet i bilderna från Burmanska Palatset men kan inte komma på vart jag sett dem? Vet du vad designern heter?

  Vänliga hälsningar
  Denise

  denise 2016-05-17 15:33:21
  Svara
 • WoW! Så himla kul att få se sviten genom din lins. Riktigt flott! tack för rundturen 🙂

  Kristin på krickelin 2016-04-24 21:35:54 http://www.krickelin.elledecoration.se
  Svara
 • Så trevligt. Tack Sanna för att du tog med oss på denna rundtur. Jag gillar GH för att det är ett av väldigt få ”exklusiva” ställen i Stockholm där olika människor faktiskt syns och (förmodar jag) välkomnas. Här sitter inte bara de klassiska övervuxna stureplanstyperna och solar sig i varandras glans utan även enstaka intressanta familjer och människor från avlägsna kulturer på genomresa i Sverige. Det blir lite mer genuint och avslappnat då.

  fia 2016-04-24 15:55:40
  Svara
 • Väldigt snyggt!

  Minna Torstensson 2016-04-23 10:08:48 http://minnaelvira.devote.se
  Svara
 • vilken dröm att få sätta sina fötter där, färgerna, materialvalen ja allt ser helt fantastiskt ut!

  madeleine 2016-04-21 08:20:24
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!