Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Syggaste Krukan från Dandeliane kan bli din.

FullSizeRender

Hemma hos mig hittar ni den här underbara krukan Interwined från Dandeliane i färgen Taupe. Det är en vän till mig som designar dem och de säljs i dag bland annat på Nordiska Kompaniet i Stockholm. Jag är jätteglad att Ariane ( kvinnan bakom Dandeliane) nu gett mig chansen att tävla ut en likadan kruka som på bilden till er.

 

FullSizeRender

Historien bakom designföretaget Dandeliane går tillbaka till 1995 då Ariane Bucquet Pousette hittade ett Art Nouveau mynt med ett lejon i sin farmors lägenhet på Rue Légèndre 117 i Paris. 20 år senare föddes inredningsmärket Dandeliane med ett lejon med maskrosor (Dandelions) i manen i sin logotyp i Stockholm.

Dandeliane designar och strävar efter att skapa morgondagens antikviteter tillverkade i keramik, mässing, läder och glas av högsta kvalité. Inredningsprodukterna är inspirerade av olika inredningsstilar under olika decennier i Frankrike blandad med Skandinavisk enkelhet.

Krukan Interwined som betyder sammanflätad  för tankarna till rep. Rep som flätar saker samman. -Att sammanflätas kan också ses som en synonym till att gifta sig; trådarna i livet trasslas samman.  Krukan representerar närhet och tillit vilket gör det till en perfekt present eller en fin  bröllopsgåva säger Ariane.

För att vara med och tävla, lämna bara en kommentar och motivera vem och varför du skulle ge bort krukan till i present om du vann Intertwined krukan från Dandeliane Stockholm.

Vinnaren dras på torsdag.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • Jag skulle vilja ge denna underbara krukan till min syster. Hon finns där för mig i vått och torrt även om vi bor i olika länder så är vi alltid tillsammans.
  Hon har precis flyttat in i ett nytt hus och Arianes kruka skulle verkligen passa in i inredningen i det nya hemmet.
  Den skulle även få symbolisera hur sammanflätade vi är som systrar.

  Hanna N 2016-06-23 10:00:34
  Svara
 • Jag skulle vilja ge den till min nära vän som har haft MS i många år, utan att beklaga sig eller fälla en enda tår.
  Dessutom har hon hela tiden jobbat heltid men nu när kroppen börjar säga ifrån kommer hon mot sin vilja att tillbringa mer tid bakom ridån. Vad vore då inte bättre än att i sitt hem få njuta av en lilja i denna vackra kruka.

  Sara 2016-06-23 09:44:44
  Svara
 • Vilken underbar kruka! Den skulle jag vilja ge till min fina vän vars liv nyligen tog en oväntad vändning. Den med ett nyplanterat skott i skulle bli min inflyttningspresent till henne nu när hon skapar sig ett nytt hem. Livet blev inte som planerat men trådarna kommer att vävas ihop till något vackert!

  Sofia 2016-06-22 20:06:10
  Svara
 • Jag vill ge krukan till min svärmor Cia, som stått ut med mig, min dotter och min karl (hennes son) i över 5 veckor då vi renoverar vårt hus. För visad uppskattning hade det varit en fin present som hon kan symbolisera (minnas) dessa härliga (??) veckor hon fick spendera med barn och barnbarn och kanske inse att livet är ganska härligt nu efter utflytt också.. 🙂

  charlotte bergdahl 2016-06-22 01:41:54
  Svara
 • Jag skulle ge den till mej och ha som minne från Arianne som jag va barnflicka åt i Paris:-) det skulle betyda mycket för mej?

  Ann-Christin Wahlström 2016-06-21 19:02:19
  Svara
 • Jag skulle ge krukan med en fin kaktus i till min kille och nyblivna sambo och hoppas att blomman och vår kärlek alltid överlever.

  Caroline Isaksson 2016-06-21 18:47:10
  Svara
 • Får inleda med att erkänna att jag inte är en aktiv läsare själv, men min sambo är det (och jag följer allt hon visar för mig)….och hon har just deklarerat för mig att jag minsann får leverera en bra motivering till varför jag skulle vilja ge henne denna av oss bägge uppskattade kruka. Sambon har svårt för medlidande, men är ju vår och ffa sambons verklighet, så ”fuck it”! Here goes…: Barnlängtan kan vara så tuff….kännas evig. Efter två sena missfall är vi nu i vecka 11 – Yes! Men än är det långt kvar och dessvärre kantas graviditeten av en del potentiellt försvårande adderade problem: en cysta kommer behöva opereras bort och kräkningar har besvärat sambon dagligen sedan vecka 4. ”Osis, och värt det”, brukar hon säga. För att hjälpa henne upprätthålla denna positiva inställning skulle jag gärna se att denna fina kruka kunde få flytta hem till oss. Namnet ”Intertwined” ger fin symbolik till vår situation. Vi är sammanflätade i denna erfarenhet, och vi hoppas innerligt att ”mini” är tillräckligt sammanflätad för ”hänga kvar”! /Christian

  Christian 2016-06-21 16:14:09
  Svara
 • Jag skulle ge krukan till mig själv… Haha!
  Har just flyttat hem efter nästan 6 år utomlands och ska just börja piffa mitt nya hem.

  Josefine 2016-06-21 09:38:27
  Svara
 • Åh det är så rolig att titta in på din blogg för man hittar alltid så härlig inspiration. Inte alltid sånt man själv tittar på men när du lägger upp bilder och ofta skriver om bakgrunden till designer eller historien bakom ideen till produkten, då faller allt på plats och man blir så nyfikn. Den här kruken är så fin och jag skulle ge den till min fina mamma som älskar kombinationen mellan antikt och nytt och därför skulle tycka bli jätteglad för en kruka i den här stilen. Kram och tack för en jättebra blogg.

  Beatrice 2016-06-21 08:33:15
  Svara
 • Så söt och ”symbolisk” fin kruka att från Dandeliane här kunna få.
  Till min kära, hjälpsamma mamma jag den skulle ge då.
  Sammanflätade i ett kärt band vi ju är.
  Tycker och tänker lika som två bär.
  Envisa hälsoproblem vi tyvärr båda ha.
  Därför skulle denna fina vinst glädja oss båda så himla bra:-)!

  Rosis 2016-06-21 08:01:46
  Svara
 • Så söt och ”symbolisk” fin kruka att från Dandeliane här kunna få.
  Till min kära, hjälpsamma mamma jag den skulle ge då.
  Sammanflätade i ett kärt band vi ju är.
  Tycker och tänker lika som två bär.
  Envisa hälsoproblem vi tyvärr båda ha.
  Därför skulle denna fina vinst glädja oss båda så himla bra:-)!

  Rosis 2016-06-21 08:01:09
  Svara
 • First of all its a beautiful pot who wouldn’t want this. But second of all id love to give it as gift to my mother who
  has gone through a hard time lately but has come out a super lady from all of it, and as you might know Dandelions like the name of the company
  are a gift to a loved one symbolising happiness amongst others, which what I wish for my mother <3

  Tina 2016-06-21 03:00:21
  Svara
 • Krukan skulle passa perfekt hemma hos min kompis Suzanne. Hon har en ny lägenhet som skulle få ett extra lyft av denna underbaring.

  Åsa 2016-06-20 23:26:43
  Svara
 • Hej Sanna! Jag vill ge krukan till mig själv…att använda den som en symbol för att jag är den ende som kommer att vara sammanflätad med mig själv resten av livet…så som en påminnelse om att jag ska ta hand om mig och dessutom älskar jag vackra föremål.
  PS.ursnygga var du och alla tjejkompisarna på kalaset.ds
  Hälsningar Johanna

  Johanna 2016-06-20 23:08:22
  Svara
 • Jag vill ge krukan till bandet Kent. Jag är sammanflätad med deras texter.

  Erika Martinsson 2016-06-20 22:23:19
  Svara
 • Den fantastiska krukan skulle min syster få. Vi backar alltid upp varandra och våra liv är starkt sammanflätade. Hon är den bästa moster mina barn kunde önska sig. Detta år har varit lite jobbigt och på torsdag väntar vi på ett mycket avgörande besked, hoppas det blir en lyckodag och att vi samtidigt vinner denna kruka.

  Izabel 2016-06-20 17:49:35
  Svara
 • Vilken underbar kruka! Jag skulle vilja vinna denna och ge bort till min mamma Maj-Britt. Hon sätter alltid alla andra först, både med tid och pengar… Varje helg spenderar hon hos mina morföräldrar och hjälper dom så att de ska kunna bo kvar i huset, och på veckdagarna jobbar hon heltid och hjälper även min syster med barn hämtning och matshopping och annat. Hon har också varit väldigt sjuk under många år ,men ändå tagigt sig till jobbet varenda dag! Mamma är en superkvinna och hon förtjänar denna superkrukan 🙂 Stor kram

  Josephine Stäring 2016-06-20 17:19:15
  Svara
 • Fantastisk kruka! Jag skulle ge den till min syster som är extremt inredningsintresserad och som samtidigt som hon startar upp företag på mammaledigheten inom inredning och husbyggnationer försöker hantera en 10 månaders och en 2,5 åring samtidigt om dagarna! <3

  Linda 2016-06-20 17:02:19
  Svara
 • Ariane, din kruka skulle passa min fantastiska mamma perfekt. Vi står varandra så nära och hon fyller 65 i augusti. Det vore en fin symbol för våra liv som flätats samman under alla år. Hon skulle älska designen och färgen skulle matcha resten av hennes vackra hem i Frankrike som går i skandinaviska naturtoner.

  Anna

  Anna Lindelöf 2016-06-20 16:46:52
  Svara
 • Jag vill ge den till min man Henrik, så jag också kan glädjas av den. Vi bor i Kanada och vi saknar den här typen av produkter här borta. Det är annan typ av inredning.

  Anna Karlberg 2016-06-20 15:07:31
  Svara
 • Aaah. Snyggaste. Krukan! Så här är det, vissa saker ger man inte bort. Trisslotter t.ex. Eller Interwimed från Dandeliane… Eller jo, om jag köpte en till mig själv, skulle jag kunna tänka mig att ge bort den till min stilsäkra kompis Lotta B. Annars så stannar den hos mig <3

  Sabrina 2016-06-20 14:37:14
  Svara
 • Jag skulle lämna den vackra krukan till min bästa vän som efter år av trubbel äntligen flyttat ihop med en fantastisk kille. En perfekt inflyttningspresent till en perfekt kvinna <3

  Sarah 2016-06-20 14:20:50
  Svara
 • Jag skulle vilja ge bort krukan till min dotter Felicia som precis flyttat hemifrån och som till min stora glädje fått ett brinnande intresse för just blommor och blomkrukor. Denna fina kruka från Dandeliane skulle passa perfekt i hennes enda men stora fönster.
  Tack för en bra blogg!

  Carola 2016-06-20 14:04:05
  Svara
 • Om jag vann så skulle jag ge den i bröllopspresent till en nära vän som gifter sig i sommar. Efter tio år tillsammans och två barn senare gifter de sig nu i augusti. Det vore roligt att ge denna fina kruka, med dess symbolik för livet och kärleken, till dem.

  Johanna 2016-06-20 14:02:20
  Svara
 • Jag skulle ge den underbara krukan till min mamma som alltid ställer upp för mig och mina barn. Hon ör verkligen världens bästa mormor och hon förtjänar att bli bortskämd med denna underbara kruka.
  Så nu håller jag tummarna.

  Emma 2016-06-20 13:40:56
  Svara
 • Jag skulle ge bort krukan till min kära mor som älskar allt som har med blommor och växter att göra men har inte riktigt förstått att halva blomman är ju faktiskt vasen och krukan. Jag hoppas att en så vacker kruka som Intertwined kan få henne att börja tänka lite mer på vad hon sätter sina växter i.

  Tack för en bra blogg!

  Lisa Lennartsdotter 2016-06-20 12:03:57
  Svara
 • Jag skulle så gärna villja ge den till min mamma som för första gången i sitt liv köpt en egen lägenhet. Den skulle verkligen ge lägenheten ett lyft och även henne en feel good boost!

  Sara 2016-06-20 11:33:03
  Svara
 • Jag skulle ge krukan i present till min mamma, som fyller år i sommar. Min mamma råkar ha väldigt gröna fingrar och ägnar just nu all ledig tid åt att påta och plantera vid hennes lilla uteplats. En riktigt snygg kruka, som denna från Dandeliane, skulle passa in i grönskan. Håller tummarna!

  Shandra 2016-06-20 11:23:13
  Svara
 • Jag hade velat ge bort krukan till min bästa vän Charlotte. Vi var tillsammans på semester i Paris förra sommaren då hennes sambo friade till henne. Det hade varit ett fint minne då krukan har sina rötter i både Frankrike och Skandinavien. De gifter sig nu i Augusti och krukan hade varit ett fin gåva då de.. ”tie the knot in Paris.”

  Andrea 2016-06-20 10:32:23
  Svara
Sanna Fischers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!