Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Att flytta och allt vad det innebär

Fortum har nyligen släppt en underbar serie med flyttfilmer. Det är paret Laila och Hassan som ska slå sina påsar ihop och flytta till ett gemensamt hem. De fem filmerna visar olika steg genom flytt-fasen och vi får på ett väldigt roligt och gulligt sätt följa både Laila och Hassan genom dem. Ni kommer att få ett smakprov på en av filmerna i slutet av mitt inlägg.

Jag har i samarbete  med Fortum fått äran att berätta om vår process i vår senaste flytt. Vi har ju sålt vårt hus i Stockholm och bygger nytt på Mallorca. Så, en utlandsflytt har skett med allt vad det innebär och jag kan säga att jag såhär i efterhand önskat att jag haft Fortums smarta planeringsverktyg till hands.

IMG_0715

I början av Juni fick jag det första riktiga packa ihop huset rycket. Nu var det verkligen hög tid att ta tag i den överfulla vinden med alla dess kartonger, små lådor och gamla leksaker. Mina man och jag lyfte ut rubbet i vår trädgård och stod där i hela nio timmar nonstop och packade, sorterade och rensade.

IMG_1002

Både jag och min man gillar ordning och reda så den här röran i vårt vardagsrum gjorde helt klart ont att titta på. Vi var tvungna att sortera upp alla kartonger och möbler i tre olika delar. Det som skulle förvaras på lagret i Stockholm, det som skulle med lastbilen ner till Mallorca och slutligen det sista, väskorna som skulle packas för tre månader i ett tillfälligt boende i Palma.

IMG_1386

Min älskade garderob i ett riktigt kaos. Vad skulle med? Vad behöver vi egentligen i värmen? Hur kallt är det på Mallorca i November? Hur förvarar jag bäst mina stickade plagg på lagret? Frågorna var många och jag hade så gärna haft Fortums grymma checklista till hjälp där och då.

IMG_1385

Resväskor fyllda med sommarplagg blandas med staplade flyttkartonger med bland annat vinterjackor och tjocka tröjor. Barnen bygger kojor av flyttkartonger och leker tunnel i i hoprullade mattor och vi kör hämtmat till middag varje dag sista veckan.

IMG_8856 (1)

Alla täcken och kuddar trycktes ned i stora säckar som vi försegla med rejäl tejp, ett enkelt och bra sätt att flytta mjuka saker på.

IMG_1388

Så, var dagen äntligen här. Alla väskor packade och här ser vi Ett väldigt laddat gäng.

IMG_8869 (1)

IMG_1473

Mot Arlanda…

IMG_8879 (1)

.. där vi möttes av den här synen och aldrig har väll en flytt till solen känns mer rätt.

IMG_1463

Så var vi äntligen framme på Mallorca. Här möts vi av värmande kvällssol och ljumna vindar.

IMG_8884 (1)

Den första bilden jag tog efter att vi kommit fram till lägenheten vi hyr just nu var denna på vår underbara utsikt. Så tog jag ett djupt andetag. Vi hade grejat flytten!!

Vad jag tar med mig av den här flyttomgången är bland annat att börja i TID, det tar verkligen så mycket längre tid att rensa än vad man kan tro. RENSA innan du packar, det är ju så himla skönt att bara packa upp det du vill ha med och behöver på nya stället. MÄRK UT nycklar, jag vet inte hur många omaka nycklar vi hittat under flytten. Sen har vi det här med alla praktiska saker som ska avslutas och påbörjas på nya stället som el, internet och TV abonnemang. Om det och massa andra smarta planeringstips kan ni läsa om hos Fortum här.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Hej!
  Bra tips på nycklarna ….Vi bodde i Palma 2008-2011 med barn och hundar som er resa med husförsljning och allt. Mindre svenskar på ön bara nu när vi snart har tagit över Palma känns det som. Men vad jag har tagit med mig är att det är viktigt att man har ett arbete att gå till om man tänker vara en längre tid. Även om man drömmer om frihet och värme så saknade vi efter en tid struktur och lite arbetstider. Men nu är det så många som har kontoret på fickan vilket är fantastsikt och öppnar upp möjligheter var man kan arbeta ifrån. Ett annat tips är att verkligen leva i Spanien och inte försöka ”försvenska” om du förstår vad jag menar, sen tycker jag att det var väldigt nyttigt och utvecklande att få leva som utlänning i ett annat land. Och plugga språket! Lite tips.

  Åsa 2016-09-17 08:33:54
  Svara
 • Vilken rolig kampanj!
  älskar hur ingående du förklarar.

  Linda 2016-09-15 20:48:37
  Svara
 • Jens kom hem igår och föreslog att vi skulle flytta till Palma för det var ett av de ställen där man kan surfa och det finns en svensk skola. Haha, galen tajming när jag just hade suttit och drömt om det hela dagen. Går era barn på svenska skolan? Skulle du kunna mejla mig så kan jag ställa ett helt frågebatteri?

  Hedda 2016-09-15 09:21:01
  Svara
  • Svar på Heddas kommentar.

   Å nu såg jag vem det var 🙂 Hej! Ja, de går på svenska skolan, den är fantastisk. Kom hit vet jag 🙂 Kram

   sannafischer 2016-09-15 09:40:18
   Svara
  • Svar på Heddas kommentar.

   Hej, vad lustigt. du kan mejla mig på sanna@sannafischer.se så ska jag försöka svara!

   sannafischer 2016-09-15 09:39:39
   Svara
 • Vilket bra inlägg, vi flyttade i somras och jag kan bara hålla med. Börja i tid!! Det ska jag komma ihåg nästa gång.
  Alltså Sanna, jag måste säga att jag tycker det ska bli sååå roligt att få se ert nya hem när det är färdigt. Och vilken härlig resa ni gör som familj!
  Jag har följt din blogg ett par år nu, och är så glad för er skull.

  Vänligen,
  Karin

  Karin 2016-09-14 21:30:23
  Svara
 • Pust, flytt är rätt jobbigt…

  Karin 2016-09-14 14:42:42 https://karinivarsson2014.wordpress.com
  Svara
 • inte för att vi går i flytt-tankar men vilket härligt inlägg, har faktiskt funderat kring hur ni fått ihop allt, en flytt utomlands blir ju extra mycket allt kring kan jag tänka mig

  madeleine 2016-09-14 08:23:36
  Svara
Sanna Fischers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!