Jul på Mallorca och svenska skolans Lucia firande

jul

Jul på Mallorca är något jag varmt kan rekommendera. Hela stan är utsmyckad från topp till tå och när alla lampor tänds på kvällen uppstår magi. Verkligen. Trots värme och Palmer så är julkänslan på topp!

I söndagskväll var vi på julmarknad på Pueblo Espanol, de hade satsat stort och det snöade även låtsas snö från himlen till barnens glädje. Julmarknad hade även svenska Camilla på sin underbara restaurang. Där åt vi gulaschsoppa,drack glögg och åt nybakade lussebullar tills sockerchocken var total.

Lucia, vilken härlig högtid det är. Svenska skolan på Mallorca satsar stort och för 31:a året i rad gick tåget genom Palmas gränder innan de avslutade med inte mindre än 15 sånger på spanska, engelska och svenska framför den otroligt vackra kyrkan på Plaza Santa Eulalia. Det var verkligen en magisk upplevelse och vilken folkfest. Mallorca bor som samlats för att ta del av denna högtid blandat med tårögda och stolta föräldrar från skolan.

jul2

Lite stolt får man vara när ens barn hamnar på första sidan av dagens tidning på ön ( trots att den var riktigt usel ). Mina två stora kiddos som laddad för den här dagen i veckor.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej Sanna! Har läst din blogg länge nu tycker den är så härlig. Jag åker till Palma med min mamma och syster över juldagarna, ska bli underbart!! Vad får vi inte missa? Tips på restauranger kanske? Är restaurangerna öppna den 24 dec ?

    God Jul !

    Emma 2016-12-18 17:58:06
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!